If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Релето е долу между шофьорските крака и тези на пасажера Там са няколко но незнам кое беше точно Оттам идва цикането при отваряне и затваряне на прозорците
Mи то там има зелено,сиво(тези две не са)и едно жълто.Вероятно то е.Има и още някакви си кутийки.Една черна една алуминиева и още някаква имаше но не се сещам каква е.Не ми се рови в кашона.Аз съм ги изкарал всичките от колата да не се окисляват от влагата.Зелената и сивата ги няма вече.Продадох ги.Но другите стоят още.Чакат новите си стопани.
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.
Колега а фабрична аларма да имаш с комфорт функция ?
На мен така пак шофиорския джам на пресекулки се качваше , но ми беше ваден акомулатора ,че си сменях термостата и докато беше студено не си я оправих ,но го забелязах ,че на пресекулки се качва джама.
И оня ден като се позатопли си я оправих комфорт функцията и джама си е екстра вече....
Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
Fiat Marea TD100 hlx 97
Колега а фабрична аларма да имаш с комфорт функция ?
На мен така пак шофиорския джам на пресекулки се качваше , но ми беше ваден акомулатора ,че си сменях термостата и докато беше студено не си я оправих ,но го забелязах ,че на пресекулки се качва джама.
И оня ден като се позатопли си я оправих комфорт функцията и джама си е екстра вече....
Да имам фабрична аларма,но комфорт функция даже си нямам и на идея какво е това.Поне сподели ти как си си решил проблема.
Комфорт функцията е лятото си отключваш колата в жегата и просто задържаш бутона за откл. и падат всички прозорци
Имаш отворен прозорец излизаш натискаш бутона за закл. и го задържаш и колата се закл затваря отворения прозорец и тогава се вкл алармата.
Също така и отговаря точно за това като задържиш копчето за сваляне на твоя прозорец да слезне сам след като го задържиш малко повечко , същото и е за вдигането.
Но сега как е при 166 не знам , на либрата прозореца до шофиора не мога да ми се вдига сам като задържа копчето.
На мареа-а на баща ми се вдига , но и той няма фабрична аларма - или по-точно имал е ,но не работи
Как се пуска комфорт функцията - би трябвало да ти пише в книжката
За либрата е настикаш бутона за сваляне на джама и го задържаш за 3 сек като и в това време държиш и копчето за откл на колата , после си вдигаш джама и пак задържаш за 3 секунди копчето заедно с бутона за закл.
И така за всички 4 прозореца и след това си трябва да ти е пусната пак фунцията
И дано да е тва
Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
Fiat Marea TD100 hlx 97
Сега прегледах книжката за 166.
Значи на либрата е с прибиращ се ключ и имам бутони за откл и закл и за багажника.
На алфа-та с един бутон се откл закл само и един за багажника.
Още в началото на книжката за либрата за аларма-та си пише задържате бутона за откл повече от 2 сек и се отварят прозорците автоматично. и обратното при закл.
И по-натам е пояснено при проблеми погледнете секцията ел прозорци - там е написано при сваляне на акумолатор и др такива проблеми - и е написано това дето аз го бях написал.
За алфа-та пише само ,че предлага сваляне на 2та прозореца предни с задържане на съответните копчета от вратата и се вдига само шофиорския ,без пасажерския.
И в секцията power windows не пише нищо като за комфорт....
Колеги, малко са старите коли, на които стъклата се движат като на нова.
Всичко това за правилното подвеждане на стъклото е 300% вярно, вярно е и това, че мъхчето по гумените релси/водачи се износва и стъклото вместо да се хлъзга леко, почва да лепне.
Но най-важната причина е намаляване въртящия момент на двигателчето вследствие износване на четките му. Освен, че дължината на четката е намаляла значително и натискът в/у колектора е отслабнал, ами и разпрашеният материал от четките /графит, бронз, мед/, който е силно електропроводим, затлачва много плътно въздушните сепаратори между ламелите на колектора и буквално окъсява целия ротор. Резултатът - двигателчето лапа ток като невидяло, но не по предназначение, въртящ момент никакъв, силно греене, искрене по колектора, стигащо до корона и т.н.
В резултат - моторчето бърза да си напише некролога, стъклото спира, а големият ток задейства защитите в управляващата електроника.
Та, освен изреденото по-горе в темата, доброто лечение изисква и профилактика на моторчето - смяна на четките /ако са яко износени/, задължително почистване/изчегъртване на фугите на колектора, както и шлайфането му до равномерен, гладък цилиндър. Всичко това придружено с почистване и смазване.
Процедурата не изисква някакви особени умения и инструменти, освен когато двигателчето е пломбирано и/или четките му не са стандартни, но те пък лесно се режат и моделират. Резултатът след такова обслужване обикновено е умопомрачителен - стъклото тръгва като обезумяло, ръце и глави реже - личен опит, многократен.
А, и замяната на предните със задните също върши чудна работа, задните винаги са като нови!
Другия вариянт колеги е да имате комфорт функция на алармата си аз на моята имам и смятам за лятото да си монтирам тази екстра .За предните прозорци и на задните са по 60 лв.
Нямаше ли някъде писано че е проблем този комфорт заради електрониката В смисъл електрониката на стъклата и автоматичното им вдигане след заключване са несъвместими при нас заради някакви изключватели
Една от причините вероятно както бяха написали колегите е повишеното триене на стъклото във водачите,когато колата е мокра -никакви проблеми, когато изсъхне спира,забелязал съм и че когато се затвори стъклото цялата кора се издува навътре към мен ,когато го отворя влиза навътре.Купих си един специален обезшумяващ спрей за гумени и пластмасови детайли и когато изсъхне малко от дъжда ще ида да напръскам водачите.
при мен задното дясно стакло неще да се свали до краи сваля се 5-6 пръста и до там и си мисла ,че е машинката но ако е тя нямаше да сваля и толкова така че нз.
Comment